Εικονουργία

Η Εικονουργία συστάθηκε με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο στον οποίο θα καλλιεργούνται διάφορες  εικαστικές τέχνες με μικρή ή μεγαλύτερη αναφορά στον Βυζαντινό και λαϊκό ελληνικό πολιτισμό. Στόχος της Εικονουργίας είναι να ενεργοποιήσει τον πλούτο της παραδοσιακήςελληνικής εικαστικής παράδοσης και να τον εντάξει στο σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι σε διαρκή διάλογο με σύγχρονα εικαστικά ρεύματα και τάσεις της εποχής μας

Η Εικονουργία ξεκίνησε το 1995 στην Ν. Ιωνία Αττικής ως σύλλογος σπουδής και έρευνας της Βυζαντινής ζωγραφικής. Λειτούργησε ανελλιπώς μέχρι το 2012. Στην διάρκεια των 17 χρόνων λειτουργία της πολλοί άνθρωποι προσήλθαν για να μάθουν την τέχνη και τις τεχνικές των εικόνων από τον Γιώργο Κόρδη και τους συνεργάτες του Κανέλλο Κανελλόπουλο, Νεκτάριο Μαμάη,  Χριστίνα Παπαθέου, Παναγιώτα Κουτσοχιώνη, Χρόνη Βήχο, Αγγελική Γαλανοπούλου και Σταύρο Τσακίδη.

Με μια μικρή διακοπή,  επαναλειτούργησε το 2018 στο κέντρο της Αθήνας (Παγκράτι) σε ιδιόκτητο χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να φιλοξενήσει  τα εργαστήρια της.

Η Νέα Εικονουργία εκτός από την σπουδή της Βυζαντινής ζωγραφικής ( με έμφαση στην Αγιογραφία)  έχει επεκτείνει το πρόγραμμά της και σε άλλες τέχνες και τεχνικές.

Έτσι στο πρόγραμμά της  περιλαμβάνει την Τεχνική της Εγκαυστικής, την Χαρακτική, την Καλλιγραφία και την Κεντητική.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους στον χώρο τους καλλιτέχνες και δασκάλους.

Συνολικό το πρόγραμμα της Εικονουργίας επιμελείται ο ζωγράφος , καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Κόρδης

Τα μαθήματαγίνονται στους χώρους της Εικονουργίας στις εργάσιμες ημέρες και σε απογευματινές ώρες για να είναι εύκολα προσβάσιμα από όλους τους ενδιαφερομένους.

Η "Εικονουργία"
επιδιώκει

Η “Εικονουργία” επιδιώκει να διαδώσει και να διατηρήσει την παράδοση της αγιογραφίας, προσφέροντας προσβάσιμη και ποιοτική εκπαίδευση.

Η κοινότητα της
"Εικονουργίας"

Η Εικονουργία ενώνει καλλιτέχνες και μαθητές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια διεθνή κοινότητα που ανταλλάσσει ιδέες και έμπνευση.

Η "Εικονουργία"
παρέχει

Οι διδάσκοντες παρέχουν λεπτομερή οδηγίες και συμβουλές, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους.