Βιβλιοδεσία

Η Βιβλιοδεσία διδάσκεται από την Βιβλιοδέτρια Άρτεμις Στεφανουδάκη που διαθέτει με την κόρη της το εργαστήριο βιβλιοδεσίας Artarios. Είναι εργαστηριακό μάθημα και αποτελείται από μία τρίωρη συνάντηση. Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι οι σπουδαστές να λάβουν την βασική τεχνογνωσία, ώστε να είναι σε θέση να επιλέγουν τα κατάλληλα χαρτιά και να τα δένουν μόνοι τους δημιουργόντας τετράδια/μπλόκ σχεδίου με κάλυμμα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες και λάτρεις της χειροτεχνίας που θέλουν τα μπλοκ σχεδίου και τα τετράδια τους να μην καμπυλώνουν και να κάθονται ίσια στην επιφάνεια που σχεδιάζουν προσφέροντας τους έτσι μία ανεμπόδιστη ροή εργασίας, σε αντίθεση με παραμορφώσεις στην ράχη των σελιδών που μπορεί να προκαλούν τα μπλόκ ζωγραφικής και τετράδια της μαζικής παραγωγής.

Το μάθημα θα γίνεται σε δύο σκέλη. Αρχίζει με θεωρία, σύντομη ιστορία του χαρτιού, είδη βιβλιοδεσίας, πληροφόρηση για την εύρεση πρώτων υλών. Επίδειξη μεθόδου βιβλιοδεσίας από την εισηγήτρια. Ολοκληρώνεται με την πρακτική της δημιουργίας καλύμματος και συρραφής των σελιδών. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν πάρει μαζί τους φεύγοντας από την Εικονουργία θεωρητικές γνώσεις και ένα μπλόκ-τετράδιο που θα έχουν φτιάξει μόνοι τους.

Τα υλικά για το μάθημα της βιβλιοδεσίας καλύπτονται από το κόστος συμμετοχής.

Ημερομηνία και ώρα σεμιναρίου: Δευτέρα 13/5/2024 , 18:00 – 21:00

Κόστος συμμετοχής: 20€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής 7/5/2024.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 
α.  Μέσω Web banking στον παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό.  ( Προπληρωμή )

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ :

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ CINNABAR IKE

ΙΒΑΝ GR82 0172 0090 0050 0909 5986 213

Στην αιτιολογία κατάθεσης, συμπληρώνεται το Ονοματεπωνυμο, μήνας, τίτλος σεμιναρίου

β. Viva Wallet ( Προπληρωμή )

Με ένα κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί με την κάρτα σας. (Visa, mastercard, American express) η επιλέγοντας IRIS. (Στο πεδίο reference γράψτε αιτιολογία, | Ονοματεπώνυμο, Μήνας, Τίτλος σεμιναρίου |

https://pay.vivawallet.com/cinnabarpc

Ενδιαφέρομαι για τα μαθήματα Βιβλιοδεσίας


Registration Form