Κατερίνα Περιμένη

Εργαστήριο Εγκαυστικής

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο φοίτησε στην Σχολή Δοξιάδη με καθηγητές στο ελεύθερο σχέδιο, τους Γιώργο Μόραλη, Μίνα Παπαλουκά – κόρη του γνωστού ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά. Αρχιτεκτονική μακέτα με τον αρχιτέκτονα Φώτη Βρεττό. Μαθήτευσε την Βυζαντινή Αγιογραφία με την Εύα Περσάκη, Γιώργο Μπαρούνη, Γιώργο Κόρδη και Κανέλλο Κανελλόπουλο. Εγκαυστική με την Ευγενία Ψαρρού και μετέπειτα συστηματική μελέτη της τεχνοτροπίας της εγκαυστικής επί δεκαπεντετία μετεκπαιδευθήσα στις Η.Π.Α. Χαρακτική με τον Φώτη Μαστιχιάδη και Γιάννη Γιερμενίτη.

Έργα Βυζαντινής Αγιογραφίας και Εγκαυστικής, ευρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία & ΗΠΑ. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε μια ατομική στην Εστία της Νέας Σμύρνης

Διδάσκει την τέχνη της Εγκαυστικής στο Μουσείο Μπενάκη (εκπαιδευτικά προγράμματα) όπως επίσης και στη Σχολή αγιογραφίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Δικηγορικά) Γλυφάδας και στη Σχολή αγιογραφίας (δια χειρός) του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου και στο St. Lambrecht της Αυστρίας.